Društvo

Otvorena prva podzemna garaža u centru Grada (FOTO)

Prva javna podzemna garaža južno od Beograda otvorena je danas u Nišu u Poslovnom centru „Ambasador“. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor JKP “Parking servis” Niš Dejan Dimitrijević sa saradnicima prisustvovali su svečanom otvaranju.

Grad je garažu na upravljanje ustupio ovom Javnom preduzeću.

Dimitrijević ističe da garaža može da primi 58 vozila, da će neprekidno biti otvorena sedam dana u nedelji, a da će se usluga parkiranja naplaćivati po započetom satu.  Cena parkinga za sat vremena je 100 dinara.

Direktor Parking servisa najavio je otvaranje još jedne montažne garaže nalik na onu koja se već nalazi na Sinđelićevom Trgu zbog povećanog broja vozila u Gradu.

“Grad Niš ima 3600 parking mesta na uličnim frontovima, poslednjih pet godina je taj broj uvećan za 20%, međutim, zbog porasta standarda u našem Gradu, mnogo veći broj automobila je na ulicama, odnosno onaj ko do sada nije imao nijedan automobil, ima jedan ili više njih po stambenoj jedinici”, pojašnjava.

 

Kaže da cena montažnih garaža zavisi od njihovih dimenzija, ali da njihova vrednost uglavnom iznosi između 30 i 50 miliona dinara.

“Spremna je konstrukcija za još jednu montažnu garažu, lokacija je još uvek nepoznata jer se još uvek čeka izrada planske dokumentacije”, kazao je Dimitrijević.

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice kazala je da je Grad izgradnjom Trga izgubljeno parkiralište sa značajnim brojem parking mesta, a da je Grad sagledao svoju obavezu da se taj broj parking mesta nadomesti u užem gradskom jezgru.  Ivković dodaje da pored proširenja parkinga, u planu je i obezbeđivanje parking prostora oko vrtića, jer kako navodi, taj prostor nije namenjen za duže zadržavanje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com