Društvo

Otvorena kancelarija Ujedinjenog kolektiva policije: Cilj je unapređenje saradnje građana i policije

U cilju unapređenja saradnje građana i policije u Nišu je 16. februara, u TPC Kalča, otvorena kancelarija Sindikata Ujedinjenog kolektiva policije i Kluba prijatelja.

“Od početka radimo na tome, zato i imamo civilni sektor unutra Sindikata. Cela poenta je u tome da se ukloni ona barijera između civila i policije. Da ne bude mi i oni, već da se ljudi približe jedni drugima”, rekao je Petar Milojević, predsednik Nadzornog odbora Sindikata.

Kako Milojević navodi, Klub prijatelja, postoji baš zbog civila, koji učlanjenjem imaju iste benefite kao i pripadnici MUP-a. On dodaje da civilni sektor radi i humanitarne akcije poput prikupljanja garderobe, davanja krvi, organizovanja tribina vezanih za bezbednost.

“Radili smo, na primer, tribinu o sektama i njihovm delovanju, sada u četvrtak će u Beogradu biti organizovana tribina o vršnjačkom nasilju i nasilju u porodici. Već naredne nedelje očekujemo da u Nišu bude organizovana humanitarna akcija prikupljanja garderobe”, istakao je Milojević.

Ono što je predsednik Nadzornog odbora Sindikata posebno istakao je to da su jedini sindikat u Srbiji čija je predsednica žena.

“Radimo mnogo na toj afirmaciji žena u društvu i policiji, kako bi se uklonilo to “pećinsko” razmišljanje da žena treba biti samo kraj šporeta”, rekao je Petar Milojević.

Fotografija: Sindikat Ujedinjeni Kolektiv Policije, fejsbuk stranica

On je pozvao sve zainteresovane pripadnike MUP-a u Nišu, ali i građane da se učlane u Sindikat ili Klub prijatelja.

“Pre nego da otvorimo kancelariju, imali smo već oko 20 članova civilstva. Mnogi pristupaju Sindikatu i zbog raznih benefita koje samo mi imamo. Recimo kupovina polovnih vozila putem administrativne zabrane, beskamatne pozajmice, sada smo imali dosta, Bogu hvala, rođenja dece, gde obezbeđujemo i jednokratne pomoći. A do skoro smo bili i jedini sindikat koji je delio čizme članovima”, poručio je Milojeivć.

Milojević je na kraju dodao da se svi zainteresovani za više informacija mogu obratiti Kancelariji Sindikata u TPC Kalča ili pogledati sajt Ujedinjenog kolektiva policije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com