Društvo

Otvorena kancelarija počasnog konzula Poljske u Nišu

Uz prisustvo Njegove ekselencije ambasadora Poljske Rafala Perla danas u Nišu otvorena je Kancelarija počasnog konzulata Poljske u ulici Vojvode Tankosića broj 9, a za počasnog konzula te zemlje u našem Grada, šestog po redu, izabrana je Olivera Sinđelić.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala da će se otvaranjem ove kancelarije uspostaviti još bolja i bliža saradnja sa tom državom, za koju kaže da imaju jako dobru saradnju godinama unazad.

“Mislim da ćemo mi kao važna lokalna samouprava doprineti još boljoj saradnji Srbije i Poljske. Raduje me što će mala zajednica Poljaka koji žive u Srbiji da dobije svog počasnog konzula i mesto gde mogu da se obrate za sva pitanje, kao i što će grad Niš dobiti prijatelje jer smo razgovarali o bratimljenju Niša i grada Poznanja”, kaže Sotirovski.

Njegova ekselencija ambasador Poljske, Rafael Perl izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalnost jer smatra da je ovo jedna nova etapa u saradnji dveju zemalja.

“Saradnja Srbije i Poljske je uspešna iz godine u godinu, a Poljska je jedna od najvažnijih trgovinskih partnera Srbije. Imamo ambicije da razvijemo još bolju saradnju . Znamo da je Niš srce juga Srbije, zato smo odlučili da otvorimo počasni konzulat baš ovde u Nišu kao dokaz da Poljska razume važnost Srbije i Balkana”, priča Perl.

Olivera Sinđelić, počasni konzul Poljske u Srbiji kaže da jeste izazov postati počasni konzul, a sa druge strane i ogromna odgovornost.

“Ovom prilikom bih se zahvalila Republici Srbiji i Ambasadi Poljske u Beogradu što su izabrali Niš i region za sedište prvog konzulata Republike Poljske u Nišu.Postati počasni konzul jeste izazov , a sa druge strane i ogromna odgovornst. Moja misija svakako će biti na uspostavljanju još bolje saradnje između naših naroda. Poručila bih Poljacima da imaju sada još jedan komad kuće u Nišu”, kaže Sinđelić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Да, да…. Треба нам. У Нишу све врви од Пољака и Чеха па ће конзулкиње бити презаузете…. Неће главу моћи да дигну јадне од службених путовања и обавеза……

  2. Ajmooo! Brzo jedno aviJonce za elokventnog supruga i zeta- da mogu da teleportuju aviJonski g-dzu ministarku i svitu do Varsave u shoping… pardon, na dodelu nagrada (o trosku grada i gradjana, naravno).

  3. Poznan je dosta jak ekonomski grad u Poljskoj, ako zaista postoji neki biznis plan moze da doprinese dobro Nisu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com