Društvo

Otvorena javna garaža “Sinđelićev trg” sa 114 mesta

Nakon šest meseci radova, otvorena je garaža na Sinđelićevom trgu. Ovo je druga javna garaža u Nišu.

“Ovo je veliki dan za naše preduzeće i sve građane”, rekao je direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević na otvaranju garaže.

Parkiralište je uvećano za 40 mesta. Prethodnih 1600 kvadrata je duplirano, te garaža na gornjem nivou ima 51, a u prizemlju 63 parking mesta.

“Ovo je jedno savremeno, kako saobraćajno, tako i ekološko rešenje. Parkiralište ima separator ulja i masti, svi uslovi koji su postavljeni od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine su ispunjeni”

Režim rada i cena su nepromenjeni. Naplata parkiranja se vrši po započetom satu i iznosi 50 dinara, a stanari će uz pomoć stanarske karte moći u večernjim satima besplatno da koriste parkiralište.

Osvetljenje je novo i štedljivo, dovoljno je intenzivno da osvetljava garažu. U skladu sa primedbom od strane stanara okolnih zgrada urađena je korekcija i usmeravanje rasvete.

Iako je parkiralište na Sinđelićevom trgu počelo sa radom u potpuno novom izdanju nisu svi radovi završeni. Ostaje da se uradi hidroizolacija, ali za to je potrebno toplije vreme. Ni tada neće biti prekida u radu parkirališta jer će se to izvoditi parcijalno na gornjem nivou. I zelenilo je, kako kažu uvećano.

“Kako bi oplemenili prostor oko garaže smo posadili boriće, tuje, bor, a zasejana je trava”, kaže direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović.

U najavi je još jedna garaža u Nišu. Za sada se ne zna lokacija, ali Parking servis je već obezbedio konstrukciju. Gradonačelnik Niša je zadovoljan radom ovog preduzeća.

“Pored dva parkirališta ovo je negde blizu 600 novih parking mesta u našem gradu za dve godine. To je veliki doprinos JKP Parking servis i trenutno se radi na pripremi dokumentacije za još jednu javnu garažu”, rekao je Bulatović.

Izgradnja druge javne garaže koštala je 40 miliona dinara, kažu u Parking servisu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

    1. Kinezi nemaju degene ko sto si to ti, pa mogu da naprave sta god hoce za 6 meseci…

  1. Ne mogu da verujem da je onakvo ruglo do samog pozorišta .Jedan trg je uništen .Garaza je mogla da a bude podzemna ako je nužno .Najuzi deo grada treba da bude pješačka zona,bez vozila i garaža .
    Na tom trgu mogao je da bude objekat,koji bi sa pozoristem činio celinu.

  2. Jako je tesan ulaz/izlaz, sa malo vecim vozilom ili neiskusni vozaci mogu da imaju problema. Primetio sam dva ulaza/izlaza jedan pored drugog, polje da j3 po jedan, a malo siri. Inace pozdravljam gradnju visespratnih garaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com