Sport

Otvorena izložba fotografija o istorijatu košarke u Domu vojske

Izložba fotografija o istorijatu jugoslovenske i i srpske košarke otvorena je  danas u Domu Vojske u Nišu. Na ovoj izložbi građani će moći da kroz seriju izloženih fotografija pogledaju sve uspehe muške i ženske reprezentacija kao i pojedince koji su obeležili košarkašku istoriju.

Izložba je nastala saradnjom Fakulteta fizičke kulture u Nišu, Košarkaškim savezom Srbije, Komandom Kopnene vojske kao i košarkaškim klubom “Marinos” iz Niša.

Dekan Fakulteta fizičke kulture, Milovan Bratić, rekao je da je ova izložba značajna i da je ponosan što je Fakultet dao svoj doprinos ovom događaju.

“Fakultet sporta je danas imao priliku da ugosti jednu grupu ljudi, profesora Univerziteta iz Beograda, koji su govorili o zdravlju, potrebama, aktivnostima i to je je bilo od velike koristi za sve studente, danas smo dobili jednu značajnu izložbu, koja je impresivna, a posebno mi je drago što je akcenat stavljen na značaj žena u sportu”, kazao je Bratić.

On je dodao, da će Fakultet fizičke kulture podržati sve aktivnosti u gradu koje promovišu sport i zdrav život.

Bratislav Đorđević, je ispred Košarkaškog saveza Srbije, istako da  se kroz ovu izložbu vidi sav uspeh košarkaša kroz godine i od kada je prva košarkaška lopta stigla u Srbiju.

“Poseban akcenat je na ženskoj košarci, jer su žene u sportu od neizmernog značaja, one svoje sportske navike prenose i na decu, a upravo su deca ta koja treba da razvijaju sportski duh. U našoj zemlji je situacija jako loša jer se samo 10 odsto stanovništva bavi sportom”, rekao je Đorđević.

On je dodao, i da izložbe, ovakvog tipa, mogu da potstaknu mlade i starije da se bave sportom ali da je potrebno još raditi na promocije zdravlja i sportskog života.

Bivša reprezentativka Marina Milojević kazala je da joj je ova izložba probudila neke zaboravljene emocije.

“Videti sve ove slike je prelepo, podsetiti se nekih stvari je divno, slike iz mog vremena , kada sam se ja bavila košarkom zaista su me vratile u ta vremena”, kazala je Milojević.

Ona je dodala, da sada , kao profesor fizičkog vaspitanja, pokušava da prenese deci ljubav prema sportu i da su žene oduvek imale entuzijazma i volje da postignu zavidne sportske rezulate.

Izložba će biti otvorena do srede, 13. marta, a ulaz je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com