Kultura

Otvorena humanitarno-prodajna izložba slika Gradske opštine Medijana za niški GAК

Umetnička dela- za dobra dela

U prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, svečano je otvorena humanitarno-prodajna izložba radova, nastalih u okviru Likovne kolonije 2020/21, koju je GO Medijana organizovala, u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Кonstantin“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić pozvao je privrednike i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i pomognu na ovaj način niškom GAК-u.

“Sredstva prikupljena od prodaje slika biće iskorišćena u dogovoru sa rukovodstvom ove klinike, za ono što je njima najpotrebnije. Novogodišnji praznici su prilika za darivanje, pa smo odlučili da vredna umetnička dela pretvorimo u dobra dela”, rekao je Кocić, uz napomenu da se svrha prodaje slike uklapa u pronatalitetnu politiku najveće niške opštine.

Na izložbi su predstavljena ostvarenja naših poznatih umetnika, među kojima su Slavoljub Todorović – Zorkin, Goran Nikolić– Pikaso, Lidija Mina Šarović, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Кostić, Đorđe Ilić i drugi.

Foto: GO Medijana

Radovi su nastali u okviru ovogodišnje, ali i likovne kolonije, koja je organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta.

Foto: GO Medijana

Izložba će biti otvorena do 26.decembra 2021.godine, svakog dana od 9 do 18 časova u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Foto: GO Medijana

Sav prihod od prodatih slika, biće usmeren Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com