Društvo

Otvoren vrtić Cvetić u naselju 9.maj (FOTO+VIDEO)

U naselju 9. maj danas je svečano otvoren novoizgrađeni vrtić “Cvetić” koji se prostire na 800 kvadratnih metara, a koji će od prvog septembra moći da pohađa oko 120 mališana.

Pevačica Goca Tržan svečano je otvorila vrtić i poklonila besplatan koncert svim prisutnima, posebno najmlađima.

“Ovde će odrastati nove generacije naših mališana, kapacitet je 120 do 130 mališana, od jaslinog do predškolskog uzrasta. Naši divni vaspitači radiće sa Vašom decom koja će odrastati u divne mlade ljude, pripremljenje za školu i sve ono što ih kasnije očekuje”, kazala je Svetlana Mitić,  v.d. direktorka JPU “Pčelica”.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla je zahvalnost svim meštanima ovog naselja na strpljenu i isčekivanju ovog velepenog objekta, svojim saradnicima i Fondaciji “Novak Đoković” na svemu što su učinili za ovih dve i nešto godina kako bi se prikupila potrebna dokumentacija za izgradnju vrtića.

“Grad je u ovaj objekat uložio 44 miliona dinara. Za nas ne postoji razlika između grada i sela, ne postoji razlika između gradskog i prigradskog naselja, želimo da svi naši sugrađani imaju sve uslove i da im se deca obrazuju i idu u školu u mestu gde žive. Ovaj vrtić se prostire na oko 800 kvadratnih metara i  moći će da primi 120 mališana. Ovih dana će biti pravljeni spiskovi, a dečica iz naselja 9.maj će od 1. septembra da pohađaju predškolsku nastavu”, objašnjava Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila i izgradnju još dva vrtića jedan u opštini Pantelej i Palilula i dodala da je jako raduje  što je sve manje dece na čekanju.  Trenutno je 450 dece na čekanju za upis u vrtić.

 

“Naš sin je upao u vrtić koji se nalazi na kraju grada, tako da nam ovo puno znači i nadamo se da će ovde biti upisan jer nam je dosta bliže. Iak ovde postoje dva privatna vrtića i dalje ima dosta dece koja su na čekanju. Vrtić je prelep, sećam se kako je ta zgrada izgledala kad smo tu šetali ranije”,  kazala je Tijana Kovinić, roditelj i maštanka naselja 9. maj.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Sta to pokazuje gospodza ministarka?? Neki templarski znak….??
    A, ne- signalizira njene rezultate: duplo nista- je nista! (tj. nula)

  2. Lepo je što je otvoren vrtić svaka čast i u zdravlju i veselju da služi dečicu. Al jedna star mi nije jasna zahvalnost djokoviću “zbog dokumentacije”… Pa dokle ide glupost a ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com