Društvo

Otvoren Treći novogodišnji festival „Niš u srcu“

Izvođenjem najvećih hitova grupe Queen sinoć je na Trgu Stevana Sremca zvanično je počeo festival NIŠ U SRCU. Koncertom BREAK FREE niški muzičari dali su doprinos globalnom obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja čuvene britanske grupe.

Pod dirigentskim vođstvom Ivane Mirović i u pratnji benda u sastavu Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Marko Nikolić i Miloš Vojvodić nastupili su Varvara Anastasijević, Jovana Bajagić, Anastasija Mihajlenko, Ivana Babović, Petra Maksimović, Marko Milisavljević, Stefan Mladenović, Damjan Mišić i Milan Mirić.

Ovaj koncert je urađen u produkciji festivala PozitivNI, a podršku je pružio Grad Niš.

Nešto ranije, tokom dana, tačno u podne više od 40 niških kreativaca predstavilo je svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju u okviru prodajne izložbe koja će biti otvorena svakog dana do kraja godine od 12 do 20 časova. Izlagači će donirati 20% zarade što će biti iskorišćeno za opremanje Umetničke škole u Nišu – saopštili su organizatori.

Autor fotografija: Ivan Jovanović

Muzički program NIŠ U SRCU nastavlja se danas, 28. decembra kada će od 18 časova nastupiti muzička atrakcija MASTER BLASTER.

BLASTERSI su čudesni mali muzičari, polaznici prve savremene muzičke škole iz Beograda MASTER BLASTER. Iako u tinejdž godinama, oni veoma vešto izvode neke od najvećih svetskih hitova i zadivljuju umećem. Sviraju tokom godine na festivalskim binama i osvajaju pobede na međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Ove godine osvojili su PRVO mesto u Italiji na višedecenijskom tradicionalnom Festivalu Il Cantagiro izvođenjem pesme FIGHTER Christine Aguilere.

Autor fotografija: Ivan Jovanović

Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com