Društvo

Otvoren Srpsko – korejski informatički centar

Srpsko-korejski informativni pristupni centar (SKIP centar) drugi takve vrste u Srbiji posle Beograda, otvoren je danas u Nišu. Centar su svečno otvorili amnasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Čedomir Rakić.

Centar je, kako je rečeno na otvaranju, u potpunosti opremila Republika Koreja i za tu namenu je utrošeno 250.000 evra. Ambasador Republike Koreje Đeung Li istakao je da Informativni centar ima za cilj povećanje dostupnosti informacija, a samim tim i poboljšanje kvaliteta života građana.

„Srbija je jedna od retkih zemalja u kojima ovaj centar otvoren u čak dva grada. Čvrsto verujem da je otvaranje ovog Infomativnog centra simbol bliskih odnosa između Republike Koreje i Srbije“, istakao je Đeung Li.

On je kazao da Informativni centar u Beogradu funkcioniše izuzetno dobro zbog čega ga je korejska Nacionalna agencija za informaciono društvo izabrala za najbolji centar tog tipa u svetu.

Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ćedomir Rakić istakao je da je SKIP centar u Nišu otvoren zahvaljujući podršci Nacionalne agencije za informaciono društvo Republike Koreje. Rakić je rekao da će Informativni cnetar prevashodno raditi na digitalnom opismenjavanju građana, a pomoći će i da da se lokalna samouprava digitalno transformiše i digitalizuje.

U SKIP centru, kako je rečeno na otvaranju, nalazi se najsavremenija informatička oprema za potrebe 26 polaznika, kako odraslih tako i dece. Oprema je prilagođena slepim, slabovidim, i osobama sa slušnim problemima.

Ministar Martinović u Nišu: SKIP centar uskoro počinje sa radom

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com