Društvo

Otvoren Sajam zapošljavanja,više od 1000 slobodnih radnih mesta

Nakon dve godine pauze zbog pandemije Korona virusa, u Oficirskom domu danas je otvoren Sajam zapošljavanja, na kojem 31 preduzeće nudi 1080 slobodnih radnih mesta. Dosadašnja praksa je pokazala da je učešće na sajmu odlična prilika za neposredni kontakt između poslodavca i tražioca zaposlenja, navodi direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Nišu, Boban Matić.

Prema njegovim rečima, kompanije traže radnike iz svih oblasti, ali najviše su zastupljeni radnici za auto industriju, ugostiteljstvo, turizam, pravnici, ekonomisti i IT sektor.

Foto: V.R.

“Danas očekujemo više od 2000 nezaposlenih lica. Dosadašnja praksa je pokazala da je učešče na sajmu odlična prilika za neposredni kontakt između poslodavca i tražioca zanimanja. Svi poslodavci koji u narednih 6 meseci iskazuju potrebu za većim brojem radnika imaće priliku da u neposrednom razgovoru predstave radne pozicije, ali i da izaberu kandidate prvog dana sajam”, kazao je Matić i dodao da se na evidenciji NSZ trenutno nalazi 19.354 lica što je za 25 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović rekla je da ravnomerno otvaranje kompanija i firmi u celoj zemlji, ali i u Nišu doprinosi da mladi pronalaze posao u svojim gradovima i tu ostanu.

Dajana Vasić ispred kompanije Yumis kazala je da njihova kompanija u potrazi za operaterima na mašinama za prehrambenu proizvodnju i majstorom za održavanje mašina. Neophodno je prethodno radno iskustvo.

“Zaista je veliko interesovanje, ostavljen nam je veliki broj radnih biografija. U našoj kompaniji je naravno moguće i zaposljenje za stalno, s tim što izabrani kandidati prolaze neophodnu obuku”, objašnja Dajana iz Yumis – a.

Foto: Niške Vesti

Irena Milenković, tekstilni tehničar po zanimanju istakla je da bez posla od početka ovog meseca , ali da posao traži, po mogućstvu, van svoje oblasti. Ističe da je mladima svakako lakše da nađu posao, iz razloga što se poslodavci najviše traže mlade sa iskustvom.

Foto: J.M.

Milan Zdravković, veterinar po struci koji je do sada obavljao samo stručnu praksu takođe očekuje da nađe posao u bilo struci, jer, kako kaže, važno raditi.

Ulaz je slobodan, sajam je otvoren do sutra, 10. novembra od od 10 do 14 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com