Društvo

Otvoren poziv za učešće na KreNI konferenciji

Za sve kreativne i inovativne mlade ljude koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu, otvoren je poziv za učešće na sedmoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija koju organizuju Mladi ambasadori. Poziv je otvoren do 20. novembra.

 

“KreNI7 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj sektora turizma. Ove godine predavači dolaze iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije i Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Svi koji žele da se bliže upoznaju sa temom „pametni turizam“ i čuju najbolje svetske prakse u korišćenju kreativnih indsutrija u sektoru turizma, mogu da se prijave popunjavanjem formulara na linku: https://forms.gle/QbZ8riHq5B9GhJCg7

KreNI konferencija je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne, kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta.  Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih šest godina je tokom konferencije razvijeno 30 ideja od strane mlade, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.

“Tema ovogodišnje konferencije biće „Pametni turizam“ i pokušaćemo da odgovorimo na nekoliko pitanja:  Kako koristiti resurse i potencijal Niša u razvoju pametnog turizma?  Kako pomoći turističkom sektoru da prihvati inovacije tokom procesa oporavka nakon epidemije? Kako primeniti dobre prakse iz celog sveta u korišćenju kreativnih industrija i digitalnih alata u sektoru turizma? Zemlja domaćin ovogodišnje konferencije biće Italija i tokom konferencije kroz „italijanski kutak“ upoznačemo se sa najboljim primerima razvoja pametnog turizma u vooj zemlji”, ističu Mladi ambasadori.

KreNI7 će se održati uživo od 26. do 29. novembra u hotelu Ambasador u Nišu uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Partneri u organizaciji konferenciju su Ambasada Italije i Italijanski institut za kulturu, Ambasada Švedske, Ambasada Francuske i Francuski institut, Ambasada Austrije i Austrijski kulturni forum, Ambasada Portugalije, Ambasada Izraela, Ambasada Slovenije, Turistička organizacija Niš, Naučno tehnološki park Niš, OTP banka, Naissus Techologies, Triglav osiguranje, IT centar Niš, Nacionalna geografija Srbija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com