Društvo

Otvoren peti “Best week”, nedelja radionica i treninga

Web dizajn, medijska pismenost, kako unaprediti sebe putujući Evropom ili kako pobediti strah pred intervju samo su neke od radionica koje studenti niških fakulteta mogu da posete u okviru nedelje treninga i radionica „Best week“, koja će biti otvorena do 12. maja.

Učešće na radionicama je besplatno, a kako tvrdi jedan od organizatora Nikola Stojanović, mogu da se prijave studenti svih godina uz popunjenu prijavu.

„Ja smatram da nije tako teško završiti fakultet, ali proći razgovore za posao i te neke praktične stvari, to se na fakultetu ne uči. Radionice su dobra prilika da se stekne znanje koje kasnije mogu da primene u praksi. Oblasti kojima se ove godine bavimo su IT sektor, preduzetništvo, psihologija, marketing, razmena studenata, start-up projekti“, kaže Stojanović.

Nikola Stojanović organizator

Njih će, kako objašnjava, održati stručnjaci i licencirani predavači koji imaju dosta iskustva i koji znaju šta je aktuelno na tržištu.

Manifestaciju “Best week” organizuje lokalna grupa Udruženje studenata tehnike Evrope “BEST Niš”, a cilj događaja je da mladima približi određene oblasti i veštine koje im mogu značiti u daljem školovanju i neformalnom obrazovanju.

Radionice se u Nišu organizuju već 5. put, a organizatori imaju želju da one dobiju tradicionalni karakter. Oni organizuju i druge projekte od kojih je većina internacionalnog karaktera, a osim toga što žele da omoguće studentima da prošire neformalno obrazovanje, žele da podstaknu mlade da se uključe u rešavanju aktuelnih problema u društvu.

Sve informacije o radionicama koje se svakodnevno organizuju do petka možete pratiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com