Društvo

Otvoren novi pogon – Na kineskom ime fabrike je „Dvostruka sreća“

Kompanija "Spintec Precision" koja u Nišu posluje od 2018. godine, je danas proširila pogon.

Otvaranjem novog pogona svečano je obeležen i jubilej – dve decenije postojanja i rada u brojnim zemljama sveta.

Svečanom otvaranju i presecanju trake prisustvovali su brojni predstavnici ove kompanije iz Hong Konga i Kine, kao i predstavnici Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje i poslovni prijatelji.

Foto: Niške Vesti

Jedan od vlasnika Stiven Čan je poručio da otvaranje novog pogona pokazuje i prijateljstvo kineskog i srpskog naroda.

„Otvaranje ovog postrojenja nije samo još jedno dostignuće, već ono pokazuje dobru sinergiju i saradnju između timova u Kini i Srbiji. Saradnja nije samo u oblasti posla, već se ona ogleda i u prijateljstvu, razmeni znanja i kulture“, dodao je Čan.

Foto: Niške Vesti

„Spintec Precision“ grupa je osnovana u Hong Kongu 2004. godine. Iste godine se otvara proizvodnja u ShenZhenu u Kini, 2012 proizvodnja u Donguanu, a 2016 u Zhaoqingu. Trenutno u Kini kompanija zapošljava 450 radnika.

U toku je i proširenje kapaciteta, za koje će investitor uložiti dodatnih pet miliona eura, od čega je već investirano 2.500.000.

Foto: Niške Vesti

Trenutno u pogonu u Nišu zaposleno je 86 radnika, dok će u naredne dve godine biti popunjeno još 120 radnih mesta.

Foto: Niške Vesti

Fabrika Spintec proizvodi precizne metalne zupčanike, puzne prenosnike, osovine, navojna vretena i slične delove koji se mahom upotrebljavaju u automobilskoj industriji, medicinskoj opremi, industrijskim aparatima….

Puzni prenosnici proizvedeni u Nišu se mogu naći u elektronskoj parking kočnici i retrovizoru.

@niskevesti.rsIme fabrike na kineskom, koja je danas otvorila novi pogon u Elektronskoj industriji je „Dvostruka sreća“♬ original sound – Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Prokleti izdajnici i lopovi su uništili Srbiju zadnjih 30 godina više nego turci i svi ratovi. Uništili su prokletili bili naše fabrike koje su sve mogle da rade i dovode belosvetsku bandu da im budemo robovi.
    Da li će narod da ustane da pohapsi bandite i protera sve strane kolonijaliste?

  2. Sigurno mu se mnogo isplatilo kada proširuje pogon. Beneficije i jeftina radna snaga samo njemu ( vlasniku) odgovara.

  3. Није то одраз пријатељства, већ обостраног интереса, не постоји љубав међу државама, већ интерес.Добро рече један коментатор.Где би били да су у функцији нишки гиганти попут МИН-а, Електронске, Јастребца….Да држава даје подстицаје домаћој привреди, као што даје странцима, где би нам био крај.Свако то радно место држава плаћа, а странци „испоштују“ неки временски минимум, па чим нађу исплативије услове и јефтинију радну снагу, дигну сидро и оду.

  4. Kad Kinez otvori fabriku u Srbiji zbog jeftinije radne snage, znaci samo da je doslo poslednje vreme za radnike u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com