Društvo

OTVOREN! Novi park kod Delte obradovao mališane, uposlio čuvare i Deda Mraza (FOTO+VIDEO)

Novi park na Bulevaru Nemanjića, kod tržnog centra Delta Planet danas je i zvanično otvoren. Park na površini od jednog hektara biće mesto za mališane ali i one nešto starije koji bi da odigraju šah ili se zabave uz kulturno-umetnički program za koji je predviđen prostor u parku.

Na samom otvaranju bili su oni koji će ga najčešće i posećivati… mališani, bake, deke i naravno Deda Mraz.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na dan otvaranja družila se sa mališanima kojima je podelila novogodišnje paketiće, a obišla je i čuvare parka kojima je danas prvi radni dan.

Razloga za slavlje ima i firma “Put inžinjering” koja je donacijom pomogla da park danas bude poklonjen Nišlijama.

Marko Nikolić, direktor građevinske operative „Put inžinjering-a”

“Naša donacija se ogleda u tome da smo mi pokrili zemljane radove i uređenje behatona, mobilijara tačnije pripremu za mobilijare. Njih i rasvetu radio je Grad Niš. Ova naša donacija je vredna preko 40 miliona dinara. Uradili smo to za naše Nišlije jer je tu bila deponija i pravo ruglo. U blizini se uveliko gradi naš objekat Planet Residence i  želeli smo da ispred bude lepo”, rekao je za Niške Vesti Marko Nikolić, direktor građevinske operative „Put inžinjering-a“.

Niški čuvari parkova imaju danas svoj prvi radni dan. Njih trojica jesu prvi sa ovim radnim zadatkom, ali očekuju da im se u skorije vreme pridruži još kolega.

Po jedan čuvar će biti zadužen za po jedan park. Svi oni imaju radno vreme od 10 do 18 sati u toku zimskog perioda a letnje radno vreme je od 10 do 22 sata. Oni su kako kažu od gradonačelnice danas primili park na čuvanje.

Gradonačelnica Niša u razgovoru sa čuvarima parkova; Foto: Niške Vesti

Čuvari parkova su u obavezi da park pregledaju i na kraju radnog vremena napišu nedostatke koje su uočili, kako bi kvarovi bili u najkraćem roku sanirani.

“Mi imamo obavezu da upozoravamo one koji se neprimereno ponašaju u parku da budu pristojni. Kada posetioci budu bahati pozvaćemo Komunalnu policiju koja dalje ima obavezu da ih sankcioniše. Nadam se da će svest građana biti na visokom nivou”, rekao je Dragan Mustafić, čuvar parka i radnik JKP “Mediana”.

Na otvaranju su mališane niških vrtića zabavljali glumci Pozorišta lutaka a tu je bila i niška etno grupa Gracija koja je otpevala nekoliko svojih pesama.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com