U fokusu

Otvoren konkurs za dodelu montažnih kuća izbeglicama

Komesarijat za izbeglice pozvao je sva izbegla lica, koja imaju ili su imala taj status, da se do 25. maja prijave za dodelu montažnih kuća. Javnim pozivom koji može rešiti stambene potreba izbeglica biće dodeljeno 30 montažnih kuća, ali postoje i određeni uslovi.

Uslov je da je potencijalni korisnik poseduje sopstveni plac za gradnju, a lica kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove građevinske dozvole, kao i priključaka za vodu i struju.

Pravo na dodelu montažne kuće imaju izbegla lica koja su status izbeglice u Republici Srbiji stekla u periodu od 1991. do 1995. godine.

Lica koja konkurišu treba da su smeštena u kolektivnim centrima, nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja ili da su ugroženi bivši nosioci stanarskog prava, trenutno smešteni u privatnom smeštaju, kao i da nemaju trajno rešenje u zemlji porekla ili Republici Srbiji, piše u ovom konkursu.

Podnosilac prijave mora da ima u svojini ili susvojini zemljište koje je upisano u katastar nepokretnosti i da je na zemljištu dozvoljena gradnja, kao i da ispunjava uslove građevinske parcele. Zemljište kojim se konkuriše za dodelu kuće može da se nalazi bilo gde na teritoriji Republike Srbije.

Korisnik kome bude dodeljena montažna kuća ima obavezu da sam snosi sve naknade i takse za dobijanje lokacijskih uslova, građevinske dozvole, upotrebne dozvole kao i troškove uknjižbe izgrađene montažne kuće.

U njegovoj obavezi je i da snosi troškove infrastrukturnog opremanja građevinskog zemljišta, troškove priključka na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i troškove doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiiju preko sajta Grada Niša i Komeserijata za izbeglice i migracije u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com