Društvo

Otvoren konkurs za devetu generaciju mladih ambasadora

Konkurs za devetu generaciju mladih ambasadora otvoren je do 5. novembra, a na konkursu se mogu prijaviti mladi iz srednjih škola i fakulteta iz Niša.

Poziv je otvoren za one koje zanimaju kreativne industrije, žele da zavire u svet inovacija, vide sebe u preduzetništvu sa društvenim impaktom i veruju u kulturu prilagođenu mladima, kažu Mladi ambasadori.

„Kroz jednogodišnji program radićemo na usavršavanju njihovih veština kroz edukacije i mentorsku podršku ali i na stvaranju prostora da svoje ideje pretoče u delo“, napominju.

Prijava je dostupna na linku ili je mogu naći na sajtu www.ambasador.rs.  Za sve dodatne informacije u vezi konkursa, „Mlade ambasadore“ mogu kontaktirati putem mejla office@ambasador.rs.

Foto: Mladi ambasadori

Inicijativa „Mladi ambasadori“ je jedinstven projekat učešća i uključivanja mladih u različite oblasti društva. Tokom skoro 8 godina, Mladi ambasadori su realizovali 50 projekta i više od 300 edukativnih radionica vezanih za lični i profesionalni razvoj ljudi iz različitih društvenih grupa u zajednici. Glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja i digitalnu transformaciju. Pokrenuli smo najveću konferenciju kreativnih industrija u ovom delu Srbije – KreNI sa idejom uključivanja mladih u rešavanje društvenih izazova korišćenjem alata kreativnih industrija.

Od aprila 2018. Mladi ambasadori su članovi Diesis mreže – mreže Evropske unije za razvoj socijalnog preduzetništva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com