Društvo

Otvoren konkurs za desetu generaciju Evropske škole debate

EU info mreža i Otvorena komunikacija pozivaju zainteresovane srednjoškolce i studente da se prijave i pridruže grupi od preko 900 mladih debatera koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine.

Konkurs je otvoren do nedelje, 15. oktobra 2023. godine.

Tri grupe polaznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno dvanaest radionica, od novembra 2023. do marta 2024. Radionice će se održavati uživo i onlajn jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

Izabrani kandidati pohađaće radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Predavanja će voditi iskusni treneri debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici će imati prilike da učestvuju u  javnim debatama širom Srbije.

Prijave se šalju isključivo putem online formulara koji možete pronaći OVDE

“Molimo sve zainteresovane da odgovorima u formularu pokažu svoju motivaciju za učešće i svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera odabraće nove kandidate Evropske škole debate”, kažu organizatori.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju EU info mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih devet godina pohađalo više od 900 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano blizu 40 javnih debata.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com