DruštvoEkonomija

Otvoren javni poziv za subvencije za zamenu stolarije, izolacije i zamenu ložišta

Nišlije koje žele da uz subvencije na kućama i stanovima zamene stolariju, urade izolaciju, hidroizolaciju, postave toplotne kolektore za dogrevanje vode ili zamene peći kotlovima na pelet i gas, mogu da se prijave na konkurs koji je raspisao Grad Niš i Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Rok za prijavu do 15. oktobra.

Uslove koje treba da ispunjavaju građani i stambene zajednice su sledeći:

“Popunjen obrazac, lična karta svih članova domaćinstva, ukoli su neki članovi maloletni, kopije zdravstvenih knjižica zajedno sa izjavom da žive na toj adresi ,kopija računa električne energije, uverenje o porezu, kako bi se videla vlasnička struktura”, objašnjava Ivan Pavlović, KLER.

Konkursna dokumentacija i detalji javnog poziva dostupni su na sajtu Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na šalterima Gradskog uslužnog centra u Ulici Nikole Pašića 24, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti putem mejla kler@gu.ni.rs ili na telefon 018/504-658.

Pavlović je podsetio da je prošle godine stigao veliki broj prijava, što očekuju i ove godine budući da su se opredeljena sredstva duplo uvećala.

34 miliona dinara je izdvojeno za ove mere, od ukupnih 40 iz Fonda, s tim što je 6 miliona opredeljeno za nabavku solarnih panela, za šta će se javni poziv raspisati u narednih mesec dana.

“Što se tiče pojedinačnih sredstava, Republika i Grad daju do 50% ukupnih sredstava po prijavi, ali svaka mera ima svoje pojedinosti gde. Za nabavku stolarije možete konkurisati do 140. 000, za termoizolaciju do 200. 000 ili 2.000 do kvadratnom metru, kotlove do 85.000 i 140.000 za solarne kolektore”, kaže Pavlović.

Nišlije koje su već  ostvarile pravo u prethodnom ciklusu, mogu da konkurišu i ove godine.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com