Društvo

Otvoren drugi konkurs Lokalne fondacije – Za lepši Niš

Aktivne Nišlije spremne da pokrenu  pozitivne promene na lokalnom nivou dobiće podršku od strane Lokalne fondacije, jer je otvoren  novi konkurs na kojem je svim neformalnim i formalnim grupama građana  dostupno još 6.000 evra za realizaciju kreativnih ideja.  Zainteresovani mogu da se prijave na konkurs do 30. septembra .

Nakon što je prvi konkurs Lokalne fondacije u martu uspešno prošao i podržano je 7 ideja neformalnih i formalnih grupa, LFN novim konkursom želi da podrži inicijative koje bi doprinele razvoju Niša i povećale kvalitet života u zajednici. Akcenat je stavljen na inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta.

Udruženja građana i neformalne grupe mogu se prijaviti ukoliko ispunjavaju sledeće uslove : aktivno uključuju građane u svoje interese, zastupaju opšte interese zajednice, deluju na teritoriji Niša i ne postoje preko 10 godina.

Iznos sredstava koje LFN dodeljuje kreće se od 20.000 do 120.000 dinara, koji predstavljaju maksimum po projektu. Selekciona komisija sačinjena od istaknutih pojedinaca iz raznih oblasti, pregledaće sve pristigle predloge projekta i objaviti rezultate na sajtu Lokalne fondacije 15. oktobra.

Krajnji rok za finalnu realizaciju celokupnog prokjekta je 15. april 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara sa sajta Lokalne fondacije Niš i slanjem formulara na info@fondacijanis.rs do 30. septembra u 23: 59.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com