Društvo

Otvoren četvrti vrtić Fondacije „Novak Đoković“ u Nišu

Vrtić „Srna“ u kome će biti mesta za 110 deteta otvoren je danas na Bulevaru Nemanjića u Nišu, zahvaljujući sredstvima koje su grad Niš i Fondacija „Novak Đoković“ izdvojili za rekonstrukciju i opremanje nekadašnjeg objekta Mesne zajednice „Božidar Adžija“.

Vrtić su na prigodnoj svečanosti otvorile globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“ Jelena Đoković, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“ Svetlana Mitić.
Mitić je kazala da je „Srna“ četvrti vrtić u Nišu koji je otvoren uz pomoć Fondacije „Novak Đoković“.

„Ovde će biti četiri grupe, a deca će krenuti da dolaze kada budemo napravili spiskove i potpisali ugovore sa roditeljima“, rekla je Mitić.

Ona je dodala da je lista čekanja za upis u vrtić smanjena i sada se na njoj nalazi 600 mališana.
Globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“ Jelena Đoković je kazala da je Fondacija za opremanje vrtića „Srna“ obzebedila 70.000 evra.

„Fondacija je novac prikupila tokom akcije „Vreme darivanja“ koja se organizuje krajem godine, u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Mi smo pozvali ljude da nam se pridruže u darivanju za vrtić u Nišu i prikupili smo mnogo više novca tada nego što smo planirali“, navela je Đoković.

Fondacija bi, dodala je Đoković, volela da se u Niš vrati još jednim povodom, a to je otvaranje roditeljskog centra.

„Imamo projekat koji se zove „Podrška, ne perfekcija“, jer smatramo da je roditeljima potrebna podrška pošto je sada jako izazovno biti roditelj. To nam je plan i pozivamo sve zainteresovane da sa nama u tome učestvuju“, izjavila je Đoković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da je cilj grada da ukine liste čekanja za upis u vrtić i izrazila zahvalnost Fondaciji „Novak Đoković“ za pomoć u otvaranju obdeaništa u Nišu.

Sotirovski je kazala da grad radi na otvaranju još dva obdaništa.

<

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com