Društvo

Otplata dugovanja prema JKP “Objedinjena naplata” na rate za socijalno ugrožene

Svi oni koji imaju socijalne karte i korisnici koji primaju novčanu i socijalnu pomoć, a imaju neizmirena dugovanja prema JKP “Objedinjena naplata” moći će svoj dug, od 1. oktobra, da otplaćuju na rate, odluka je Gradskog veća Grada Niša.

Dužnici će zaključiti ugovor sa JKP “Objedinjena naplata” a pre toga sva ostala JKP će na svojim upravnim odborima doneti odluku da se odobri naplata dugova na rate, izjavila je Mirjana Popović, načelnica Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

Predmet ugovora, dodala je Popović, su usluge investicionog održavanja, usluge etažnog udržavanja, usluge redovnog odvoza smeća, usluge isporuke vode, kanalizacije i sve ostale usluge koje fakturiše JKP “Objedinjena naplata”.

“Pre zaključenja ugovora evidentirana kamata poslova pruženih stambeno-komunalnih usluga se otpisuje i za vreme trajanja ugovora kamata se ne obračunava”, naglasila je Mirjana Popović.

Određena je i minimalna visina rate, tako da ona ne može biti ispod 500 dinara.

Ugovor sa JKP “Objedinjena naplata” može se potpisati do 31.12.2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com