Hronika

Otkrivena improvizovana laboratorija za uzgajanje kanabisa na Mramorskom brdu (FOTO+VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijskih uprava u Nišu i Kralјevu, u mestu Mramor na Mramorskom brdu kod Niša otkrili su improvizovanu laboratoriju za uzgajanje kanabisa i tom prilikom uhapsili sedam osoba…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je posetio lokaciju na kojoj je pronađena laboratorija, pohvalio je rad policijskih službenika i naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh, a da je otkrivanje ilegalnih laboratorija velika pobeda jer na taj način sprečavamo proizvodnju droge i spasavamo živote naše dece i naših građana.

„Jedan od glavnih prioriteta našeg rada je borba protiv narko-dilera. Naš zadatak je da uhapsimo i najsitnijeg dilera koji prodaje gram droge, ali i da delujemo operativno i fokusiramo se na otkrivanje ilegalnih laboratorija, jer je na nama da učinimo sve da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlјe, ali i ona koja se uveze, nikad ne stigne na naše ulice“, rekao je ministar Vulin.

Naglasio je da oni koji su kroz ovu laboratoriju trovali naše građane više to neće moći da rade i da će im tehnologija i novac koji su uložili u proizvodnju marihuane kako bi stekli profit, osigurati dugogodišnju robiju.

Poruka je, kako je istakao, jasna – „Srbija neće biti pogodno tle za narko-dilere i u našoj zemlјi se neće osećati ni prijatno ni bezbedno, hapsićemo ih i sklanjati sa ulica“.

Foto: MUP Srbije

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila B. U. (1987), A. T. (1996), P. M. (1968), Ž. M. (1970), D. K. (1975), D. N. (1987) i N. J. (1999).

Foto: MUP Srbije

Policija je pretresom stana u Mramoru pronašla u više prostorija ukupno 1.220 bilјaka kanabisa u sirovom stanju, kao i 10,5 kilograma marihuane.

Foto: MUP Srbije

Takođe, kod osumnjičenog D. K. pronađeno je 25 komada municije i 2.200 evra, dok je pretresom stana i drugih prostorija u Mrčajevcima koje on koristi, pronađen pištolј, samostrel i manja količina kanabisa, zbog čega se tereti i za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: MUP Srbije

Kod D. N. policija je pronašla 800 evra i 33.400 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com