Virus KoronaZdravlje

Otkrivena delta varijanta korona virusa u Srbiji

Delta varijanta korona virusa otkrivena u Srbiji kod dva državljana naše zemlje, koji su se nedavno vratili iz inostranstva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na svom sajtu.

 

“Oba pacijenta su mlađe osobe. Trenutno su u stabilnom opštem stanju. Radi se o pacijentima koji nisu vakcinisani”, navode u Ministratstvu.

Sekvenciranje je uradjeno u Specijalističkom veterinarskom Institutu u Kraljevu. Delta varijanta koronavirusa je prvo otkrivena u Indiji i smatra se 50 do 60 odsto zaraznija od dominantnog soja.

U Srbiji na koronavirus pozitivna 81 osoba

U Republici Srbiji je do 15 časova 01. jula 2021. godine registrovano ukupno 716.643 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 8.025 osoba od kojih je 81 pozitivno. Na respiratorima je ukupno 13 pacijenata, zvanični su podaci Ministarstva zdravlja. U poslednja 24 časa nije preminula nijedna osobe usled posledica izazvanih virusom COVID 19.

Do danas je testirano ukupno 4.422.502 osoba.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 7.047.

Trenutno je u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Republici Srbiji ukupno hospitalizovano 291 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, odnosno koji su suspektni na novi korona virus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com