Kultura

Otkazuju se manifestacije, predstave, javni događaji i skupovi u Nišu

U skladu sa preporukom Vlade republike Srbije, a u vezi sa novonastalom epidemiološkom situacijom u Srbiji ustanove kulture u Nišu počele su da otkazuju javne manifestacije.

Nakon što je otkazan Festival “Teatar na raskrššću” Narodno pozorište u Nišu otakazalo je i sve predstave, potvrdio je Niškim Vestima direktor Spasoje Ž. Milovanović.

Postupajući po preporuci Vlade Republike Srbije sve predstave i gostujući programi u Pozorištu lutaka su otakzani.

“Kupljene ulaznice se mogu vratiti na biletarnici pozorišta ili zameniti za repertoar koji će biti naknadno objavljen po prestanku važenja ove odluke. Radno vreme biletarnice je radnim danom od 08.00 do 15.00 časova”, saopštilo je pozorište za najmlađe.

Zbog zabrane svih okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi, povodom COVID-19 virusa reagovao je i Studentski kulturni centar Niš.

“Кako bi smanjili rizik od širenja koronavirusa u našem gradu, otkazujemo sve javne nastupe naših ansambala, a donosimo i preporuku da umetnički rukovodioci ansambala do daljeg odlože svoje probe i časove. Кada će se naši članovi vratiti svakodnevnim aktivnostima odlučićemo u skladu sa preporukama nadležnih institucija.”

Programi 12. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji organizuje Gradska opština Medijana Niš, a čije je održavanje bilo planirano 19. i 20. marta 2020. godine, takođe se odlažu zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom. O novom terminu održavanja Festivala javnost će biti blagovremeno obaveštena, kažu u ovoj niškoj opštini.

Šetajuće pozorište Tim Tim je takođe otkazalo javnu prezentaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com