DruštvoHronika

Otišao je VELIKI SAŠA: Nišlije će ga pamtiti po humanitarnom radu i velikoj ljubavi prema ruskoj braći

Veliki čovek, patriota, prijatelj i brat

Saša Savić Švaba, vođa srpskog ogranka moto-kluba Noćni vukovi iz Rusije, iznenda je preminuo noćas u 44. godini.

Nišlije Sašu poznaju po istaknutom humanitarnom radu, velikom patriotizmu kao i da je bio organizator brojnih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu, živeo u Nišu, (1977-2021) nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugig reda“ koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Saša je javno pokazivao koliko voli svoju zemlju i isticao poštovanje tradicije i pravoslavlja.

Prijatelji ga pamte po tome da je negovao prave, ljudske i tradicionalne vrednosti. Puno su se poštovali i uvažavali Aleksandar Zaldastanov, vođa „Noćnih vukova“ iz Rusije i Saša. Na Svetosavskoj akademiji Centralna Kozačka vojska Ruske Federacije u okviru svečanog programa uručila je ovom Nišliji odlikovanje.

Sahrana je u utorak 27. aprila u 15 sati na groblju u Donjoj Vrežini.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button