Društvo

Otac im je ubio majku, pa sebe: Dve vredne devojke su ostale bez ičega, pomozimo im!

U jednom danu život se za njih potpuno promenio. Nakon što im je zadavio majku, a potom se obesio, Ratko Anđelković je zavio svoje dve ćerke u crno, a ujedno ih ostavio bez krova nad glavom.

Anđelkovići su živeli u iznajmljenoj kući, na periferiji Vladičinog Hana. Kao da podstanarski život i rad za malu platu nisu bili dovoljno teški, Ratko je godinama, fizički i psihički maltretirao suprugu Miru, koja je u jednom trenutku najzad smogla snage da podnese zahtev za razvod.

Ratko i Mira su imali dve kćerke, Anu i Anitu. Starija Ana je radila sa majkom u prodavnici zdrave hrane kao ispomoć, dok je mlađa Anđela student biologije u Nišu.

Kobnog dana svi su otišli na proslavu prvog rođendandana deteta njihovih prijatelja. Trzavice su krenule od ranog jutra, jer je Ratko oštro negodovao što je Mira otišla kod frizera da se sredi za proslavu. Ipak, zajedno su otišli na proslavu i delovali skladno koliko je to moguće, s obzirom da je ročište za razvod zakazano za 20. mart, koji oboje nisu dočekali.

Nakon proslave Ana (22) i Anita (20) su produžile sa društvom u grad, a njihovi roditelji su otišli kući, gde je usledila žučna svađa za vreme večere. Ratko je zadavio Miru koja nije uspela da se odbrani, a potom otišao u porodičnu kuću njegovih roditelja i obesio se.

Kćerke su po povratku iz grada zatekle jezivu scenu koja je, nažalost, samo početak njihovih muka. Nakon što su sahranile majku, suočile su se sa svakodnevicom: u kuću u kojoj je majka ubijena više ne mogu da se vrate, najpre jer ne mogu da podnesu suočavanje s bolnom uspomenom, a zatim jer ne mogu da plaćaju izdavanje.

Trenutno su smeštene kod tetke, i u potrazi su za trajnim rešenjem za njihovu situaciju. Ana će u jednom trenutku smoći snage da se vrati u prodavnicu da radi, dok će se Anita vratiti u Niš gde studira biologiju i živi u domu. S obzirom da su prepuštene same sebi i sudbini dok opština Vladičin Han traži rešenje za njih, uz saglasnost sestara Anđelković, portal  Niške vesti u saradnji sa  portalom BKTV News moli sve građane Srbije koji imaju razumevanja za ovaj slučaj, da pomognu kako i koliko mogu.

Dakle, sestrama Anđelković bi najpre značilo prebivalište jer u kuću zločina ne mogu da se vrate. S obzirom da samo Ana radi – i to ne za pun iznos plate, svaka finansijska pomoć je više nego dobrodošla.

Broj računa na koji im možete uplatiti pomoć je 2059 00 10 20 82 0666 79 u Komercijalnoj banci.

Ukoliko ste u mogućnosti da ponudite smeštaj sestrama Anđelković molimo vas kontaktirajte redakciju na kontakt@bktvnews.com ili 069/2305560 kako bismo vas povezali s njima.

Izvor: BKTVNews

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com