Hronika

Otac i sin se otrovali kiselinom, otac u teškom stanju

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra bore se za život M.J. (28) koji je u toku noći prebačeni iz Pirota, nakon što se, kako se sumnja otrovao kiselinom, dok je njegov dvogodišnji sin, koji se takođe otrovao, nalazi u stabilnom stanju.

U UKC Niš kazali su da je M.J. hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju.

“Pacijent je primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu”, naveli su u UKC u saopštenju za medije.

Prema rečima lekara, pacijent je trenutno stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali se zbog stepena i vrsta povreda, smatra životno ugroženim.

Dvogodišnji dečak, kazali su u UKC Niš, smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Niš. gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

“Dečak je trenutno je vitalnih stabilnih parametara, primio je kompletnu terapiju. Zbog specifičnosti povreda, odnosno opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja”, kazali su u UKC Niš.

Za sada nisu poznate okolnosti pod kojima su se otac i sin otrovali kiselinom. U pirotskoj policiji su za lokalne medije u tom gradu kazali da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do trovanja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com