Zdravlje

Otac Alija donirao bubreg sinu Miljanu. Urađena prva transplantacija bubrega u ovoj godini

Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš prošlog četvrtka urađena je transplantacija bubrega, prva u ovoj godini. Otac Alija donirao je bubreg svom sinu Miljanu.

Koliko je ovo složena procedura govori činjenica da je u preoperativnoj pripremi, operativnom zahvatu i postoperativnoj nezi ucestvovalo preko 40 ljudi, rekao je direktor klinike prof dr Dragan Milić.

“Miljan je prešao sa naše klinike na dalje praćenje i lečenje na Kliniku za nefrologiju, a mi želimo njemu i njegovom ocu brz i potpun oporavak i povratak normalnom životu bez hemodijalize i sve to pod budnim okom nasih eminentnih nefrologa i urologa”, kazao je Milić.

Direktor klinike u Nišu je izrazio zahvalnost celom timu na izvanrednoj saradnji, a posebno dr Branki Mitic i dr Goranu Paunoviću sa Klinike za nefrologiju na besprekornoj pripremi pacijenta.

“U Srbiji na transplantaciju bubrega čeka preko 1000 ljudi i svi zajedno treba da učinimo više kako bi podigli svest o neophodnosti doniranja organa. Svi zajedno možemo mnogo, sami svakako manje”, zaključio je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com