Društvo

Osvetljene ulice, sigurniji građani

Članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis nastavljaju sa uređenjem svog naselja i tako život stanara ovog dele Niša učine kvalitetnijim ali i sigurnijim. Proteklog vikenda su uz pomoć JKP “Parking servis” napravili korak više, pa su zajednickim snagama obezbedili bolju javnu rasvetu u ulicama ulice Gabrovačka reka, Francuska, ulica Šabana Bajramovića, Ljubomira Nikolića, Ribarska i Široke padine.

“Radujemo se svakoj saradnji sa “Parking servisom” i nadamo se da ćemo u budućnosti još više sarađivati i zajedno rešavati probleme naših sugrađana”, kažu u Udruženju Radne akcije Delijski vis. “Na našu inicijativu vredni radnici pomenutog preduzeća su išli i dodavali sijalice i potrebnu konstrukciju za osvetljenje kako bi naš kraj bio bezbedniji za naše sugrađane, a posebno za najmlađe stanare naselja”.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

Udruženja Radne akcije Delijski vis već dve godine organizuju akcije uređenja naselja Delijski vis. U akcijama im se pridružuju i građani, a do sada je sređeno nekoliko sportskih igrališta, mešublokovsko zelenilo, prekrečeni su grafiti mržnje na fasadma zgrada koje su zamenili murali sa edukativnim porukama za najmlađe, ofarbali su mobilijar.

“Sledeći zadatak je da ugradu stare samoposluge u naselju privedemo nekoj nameni jer je sada pravo ruglo. Pregovori sa nadležnima su počeli, očekujemo da i ovaj zadatak ispunimo, ali smo svesni da se radi o velikom poslu i da moramo da budemo strpljivi”, kažu u ovom Udruženju koje svaki lep novembarski dan i dalje koristi da život komšijama učini kvalitetnijim, a naselje lepšim.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com