Društvo

Osvećen krst u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu

Krst od 12 metara i težak četiri tone postavljen na Krstovdan ove godine u naselju Brzi Brod kraj Niša, osvećen je 6. februara 2022. Posle svete Arhijerejske liturgije u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije pristupilo se osvećenju Pravoslavnog Časnog Кrsta, a Vladika Arsenije po završetku osvećenja obratio se priložnicima i prisutnima.

Vladika Arsenije se zahvalio svim priložnicima, vernom narodu, za sve što čine na slavu Boga i ove svetinje.
Verski narod Brzog Broda zahvalio se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta.

“Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom”, kažu stanovnici ovog naselja.

Krst u naselju Brzi Brod postavljen je na inicijativu građana. Izrađen je od čelika, sa kompletno urađenom statikom a podigli su ga građani ovog naselja zajedno sa dobrotvorima. Podizanje Krsta na Krstovdan i osveštenje Krsta dalo je u potpunosti simboliku celokupnoj zamisli, ističu stanovnici ovog niškog naselja.

U planu je, kažu žitelji ovog naselja i da se iza Krsta stara montažna prostorija zameni novim zidanim objekom koji će služiti za potrebe Crkve.

Verski narod Brzog Broda zahvaljuje se Njagovom Preosveštenstvu Episkopu niškom Gospodinu Arseniju i svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta, počev od dobrotovora koji su radili projekat, dobrotovora koji su krst izlili od čelika i svih meštana koji su učestvovali u njegovom podizanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com