Hronika

Osumnjičeni za smrt devetnaestogodišnjeg Željka izbegao ročište, baba i deca očajni: Nije bolestan, vozi traktor

Osumnjičeni za smrt devetnaestogodišnjeg Željka Ristića iz Niša M. P. (40) nije se danas pojavio u sudnici, u samoj završnici sudskog procesa za nesreću koja se dogodila 28. decembra 2021. godine, tako da će suđenje biti nastavljeno krajem narednog meseca.

M.P. je posredstvom svog advokata dostavio potvrdu o „jakim bolovima“ zbog kojih ne može da prisustvuje ročištu, što je izazvalo burnu reakciju rodbine nastradalog mladića. Deda nastradalog Željka, Nikola Perić istakao je i u sudnici i po izlasku iz sudnice, da Perić nije bolestan i da ga viđaju u selu kako vozi vozilo Hitne pomoći i traktor.

„Ovo je stvarno sramota. Okrivljeni je juče bio na radnom mestu, vozio sanitet. Kreće se po selu, vozi traktor, ore, a danas je doneo opravdanje da je bolestan“, rekao je Perić.

Nikola Perić, deda nastradalog mladića

On je kazao da se zna da su samo dve osobe bile u kolima koje su usmrtile njegovog unuka i da već tri godine ne može da se dokaže ko je vozio.

„Obojica snose krivicu, jedan je vozio, a drugi je držao volan. Međutim, tužilac nema snimke kamera, kao da nema kamera nigde. Ispada kao da je jedno pile zgaženo“, vidno potresen govorio je deda stradalog mladića.


Dragica Perić, baka nastradalog mladića, takođe je kazala da okrivljeni nije bolestan i da ga viđaju u selu.

„Ubili su mi dete, jedinče koje je zlato vredelo. Drugo nemamo, ispraznila nam se kuća. Naše su tužne priče, a posebno kad dođemo ovde i podsetimo se svega. Treća godina kako ne može da se dokaže ko je vozio. Svi lažu, a svako laže na svoj način“, kroz suze govori Dragica.

Sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković je na današnjem ročištu naložio Marku Disiću, koji se nalazio u kolima koja su usmrtila Željka, dostavljanje svih video zapisa sa kamera iz restorana u kome su bili sa okrivljenim u noći kada se nesreća dogodila.

Drašković je rekao da su mu dostavljeni samo video snimci iz unutrašnjosti restorana i to sa netačnim vremenima, ali da je potrebno da dobije snimke kamere i ispred restorana i sa parkinga.

„Ukoliko se okrviljeni ne pojavi i na sledećem ročištu naložiću veštačenje kako bi videli da li je sposoban da prisustvuje suđenju“, izjavio je Drašković.

Više javno tužilaštvo u Nišu za nesreću koja se dogodila 28. decembra 2021. godine optužilo je M.P. jer je, kako je navelo, vozeći sa 2.27 promila alkohola u krvi brzinom od 70 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 50, svojim „golfom“ prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom kolovoza. S obzirom na to da njegova odbrana tvrdi da on kobne noći nije bio za volanom, već da je „golfom“ upravljao njegov prijatelj M. D., na njihov predlog Institut za sudsku medicinu izvršio je analizu bioloških tragova pronađenih unutar vozila i stručnjaci Instituta su ih predočili na prethodnom ročištu.

Tokom sudskog procesa odbrana okrivljenog iznela je dokaze o njegovoj nesposobnosti da upravlja vozilom jer se nalazio u stanju teškog pijanstva, zbog kojeg je neposredno nakon udesa bio hospitalizovan na Klinici za toksikologiju u Nišu.

Željko Ristić (19) vraćao se kobne večeri iz Leskovca gde je radio u jednoj fabrici. Po završetku druge smene, autobusom je stigao do centra Šainovca, a „golf“ ga je usmrtio dok je hodao pored puta nadomak porodične kuće.

Suđenje će biti nastavljeno 29. marta, a ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti na tom ročištu slede završne reči aktera sudskog procesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Zavisi ko mu je tata !! Eto još jedan primer kako nema pravde i da je pitanje trenutka samo kad će ljudi početi da uzimaju pravdu u svoje ruke.

  2. Možda ih i nagrade,veoma interesantna stvar u zemlji Srbiji najlakše se izvučeš posle ubistva,možda su sklopili sporazum s određenim organima pravde.

  3. Iako posle dve godine nisu pregledali snimke kamere,jer im nije dostavljeno(Sto je isto preksaj po meni,jer se krije dokaz)a njemu dozvolili da I dalje vozi I to sanitet!!!!Blago nama,ne znam sta je vise ludje tu…Cela ekipa pravosudja iz tog slucaja treba da odgovara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com