Društvo

Osudjenici se odrekli obroka zbog pomoći siromašnima

Osudjenici u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, njih 260, odrekli su se po dva suva obroka, kako bi pružili podršku najsiromašnijim gradjanima dok traje pandemija korona virusa, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

U humanoj akciji učestvuju svi osudjenici u poluotvorenom odeljenju, koji su i sami došli na ideju da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere.

Uprava Kazneno-popravnog zavoda u Nišu će ovu pomoć distribuirati najsiromašnijim gradjanima u saradnji sa Crvenim krstom.

Osudjenici u KPZ u Nišu su u proteklih nekoliko meseci sakupili 30 džakova plastičnih čepova i zatvarača za reciklažu, dajući svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji usmerenoj na zaštiti životne sredine.

Čepovi će do kraja ove sedmice biti prosledjeni organizaciji koja se bavi njihovim prikupljanjem i reciklažom u humanitarne svrhe

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija su podsetili da se u martu, odmah po izbijanju epidemije korona virusa, skoro 4.700 osudjenika u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), Pančevu i Okružnom zatvoru u Novom Sadu odreklo jednog suvog obroka u korist socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili svoju podršku u vanrednim okolnostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button