Merošina

Osnovna škola u Biljegu dočekala đake u uređenim prostorijama

Đaci Osnovne škole “Jastrebački partizani” u selu Biljeg, novu školsku godinu započeli su u okrečenim i sređenim učionicama. Članovi Rotrakt kluba “Niš Centar” uz podršku prijatelja i lokalne zajednice obezbedili su finansijska sredstva i novu rasvetu za uređenje prostorija.

Radove na uređenju kao i krečenje hodnika i učionica obavili su članovi Rotrakt kluba “Niš Centar”, jer su radovi na uređivanju isturenih odeljenja škola na teritoriji Nišavskog okruga, jedan od njihovih višegodišnjih projekata, koji za cilj imaju unapređenje uslova boravka dece i omladine u školama van gradskog jezgra.

Smatramo da je angažovanje mladih u lokalnoj zajednici jako važno, jer svaka dobro urađena aktivnost čini svet boljim za sve nas i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija“-kažu iz Rotrakt kluba.

Inače, istureno odeljenje u Biljegu jedna je od prvih škola na teritoriji opštine Merošina. Sami počeci školstva na teritoriji naše opštine zabeleženi su upravo u Biljegu još davne 1877. godine pred oslobođenje od Turaka.

Na temeljima te stare škole kasnije je izgrađena ova sadašnja koju danas pohađa 14 učenika od prvog do četvrtog razreda. Škola ima dve učionice i savremen mokri čvor. Nakon krečenja učionica, farbanja prozora i zamene sijalica led plafonjerama, prostorije su daleko lepše i prijatnije za rad i boravak u njima“-kaže direktor škole Bojan Ilić.

Po njegovim rečima, učenici i nastavnici, ali i on lično, zahvalni su Rotrakt klubu “Niš Centar”, ljudima koji su izdvojili materijalna sredstva i dva dana naporno radili na krečenju prostorija škole.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com