Obrazovanje

Osnovna škola Radoje Domanović domaćin učenicima iz Turske i Rumunije

U Gradskoj kući priređenje prijem za učenike i nastavnike OŠ „Radoje Domanović“, kao i škola iz Ankare (Turska) i Kalimaneštija (Rumunija), učesnike Erazmus+projekta časova u prirodi.

Projekat finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa partnerskim školama iz Rumunije i Turske.

Da mladi, nezavisno od kulturnih i prostornih razlika, imaju slična interesovanja i razmišljanja, a da su razlike upravo ono što ih spaja, još jednom su dokazali niški, turski i rumunski osnovci.

“Obrazovanje u našem Gradu na prvom mestu, a Grad ima sluha za sve naše aktivnosti, što je za nas veliki podsticaj da radimo još bolje i potvrda da za sada radimo dobro. Najlepše vam hvala na tome”,  poručuje Tričković”.

Direktorka osnove škole “Radoje Domanović” Dušica Tričković kazala je da umesto igrica na telefonu ovi vršnjaci međusobno razmenjuju recepte za dobre čajeve, razne sadnice i uživaju dok biljke u školskoj bašti rastu i razvijaju se.

“Drago mi je što smo ovde sa vama, uzbuđeni smo zbog ovog projekta koji se implementira u Srbiji, u našoj školi u Turskoj smo počekliovaj projekat pre četiri godine, i već imamo baš veliki zasad, povrća i voća, mini zoo – vrt, gde čuvamo pse, koze, kokoške i plovke. Ovaj projekat nam omogućuje da ovaj projekt upozna učenike sa prirodom. Zajedno sa učenicimaberemo voće i povrće i hranimo životinje. Još jednom, hvala gradu Nišu na gostoprimstvu”, kazala je gošća iz Turske.

Lubenica, krastavac, lekovito bilje… Sve ovo raste u dvorištu jedne osnovne škole

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com