Društvo

Osnovna škola iz Niša najbolja na međunarodnom konkursu za najbolje idejno rešenje

Od ukupno 250 radova, kako od strane osnovnih škola tako i visokoškolskih ustanova koje su se prijavile na Međunarodni konkurs  “Ultimaker education challenge” za najbolje idejno rešenje-nastavno sredstvo, OŠ “Kralj Petar I” iz Niša jedna je od ukupno pet nagrađenih škola u čitavom regionu.  

Na konkursu su nagrađene svega dve škole iz Srbije od kojih jedna niška, a kao nagradu oni su dobili 3D štampač.

“3D štampač digitalne 3D objekte pretvara u fizičke modele, procesom dodavanja materijala. Ovakav način proizvodnje predstavlja izradu modela ređanjem finih slojeva jedan na drugi. Ideja sa kojom je škola aplicirala je izrada modela klackalice pomoću kojeg će učenici na očigledan način usvajati znanja o principu rada poluge”, objašnjava pedagog škole Suzana Vasić.

Dodaje da im šampač koristiti za izradu nastavnih sredstava i ostalog raznovrsnog didaktičkog materijala koje će učenici i nastavnici kreirati za proces nastave, a samim tim je učiniti nastavu očiglednijom i zanimljivijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com