Obrazovanje

Osnovna škola „Bubanjski heroji“ proslavila pedeset godina postojanja (FOTO + VIDEO)

Osnovna škola „Bubanjski heroji“ u Nišu proslavila je veliki jubilej – 50 godina postojanja. Škola je obeležila Dan škole svečanom priredbom, a tim povodom snimljen je i film u kome je prikazan razvojni put škole od samog osnivanja, a o kome govore, sada već penzionisani učitelji i nastavnici i nekadašnji učenici.

„Veličanstveno proslavljen Dan škole i jubilej rada škole čine nas ponosnijim na to što svi zajedno svojim trudom i zalaganjem učestvujemo u školskom životu. Podsetili smo se početaka rada škole i toga kako ona izgleda danas. Sa vremenom menjalo se i školsko okruženje te se danas možemo pohvaliti upotrebom savremenih nastavnih sredstava u svim učionicama kako u matičnoj školi tako i u izdvojenom odeljenju u naselju Milka Protić“, kazala je direktorka škole, Verica Radenković.

Prema rečima direktorke, proglašena je za jednu od deset najboljih škola u Republici Srbiji po ocenama Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Oliver Paunović, producent City produkcije i nekadašnji učenik generacije 1978. ove škole istakao je da ono što je u školi naučio praktikuje i u životu, a to je poštovanje starijih ljudi.

„Tadašnji nastavnik koji nam je predavao Tehničko govorio nam je i potencirao da ljude ne treba poštovati po tome ko je šta u školi i na kojoj je funkciji, već ko je kakav čovek. To je za mene i dan danas jako bitna stavka kojom se vodim kroz život“, ističe Paunović.

 

U nastavku možete pogledati ceo film u kome je prikazano kako je škola izgledala od samog osnivanja do danas.

Škola je počela sa radom 1972. godine. Osim matične škole na Ledenoj steni postoji i izdvojeno odeljenje u naselju “’Milka Protić“. U školskoj 2021/2022. godini, školu pohađa 656 učenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com