DruštvoObrazovanje

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu obeležila 145 godina postojanja

Svečanom priredbom i nizom aktivnosti, Osnovna škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu proslavila je veliki jubilej – 145 godina postojanja.  Osnovana je davne 1878. godine kao četvorogodišnja škola , a njen prvi učitelj bio je Sava Đorđević.

Ova škola treća je po redu osnovana na području Nišavskog okruga nakon oslobođenja od Turaka.

Foto: M.Đ.

Učenici nisu skrivali radost, ističiću da su jako ponosni što su učenici baš ove škole i da su pored dobrih nastavnika, stekli i dobre prijatelje.

„Najviše sam ponosna na našu decu. Učenici su odlični,  naša škola je škola bez nasilja. U našem časopisu „Radoznalko“ videćete da je škola u proteklih godinu dana imala neku aktivnost, računajući i vikende. Naša deca i naši nastavnici su to sve izneli baš kao pravi profesionalci“, ističe direktorka škole Glorija Radojčić.

Predsednik opštine Palilula, Bata Vučković, na čijoj se teritoriji škola nalazi ističe da, iako je dosta toga urađeno, potrebno je učiniti još dosta toga kako bi škola dobila novi oblik.

Foto: M.Đ.

„Dosta toga smo učnili za Gabrovac, a da li je to dovoljno, sigurno ne. Ima još dosta toga šta treba da se uradi, pre svega mislim na postojeću infrastrukturu, na proširenje ove škole koja sazlužuje da dobije novi oblik kao jedna od najstarijih škola u Republici“, objašnjava Vučković.

Škola već 70 godina ponosno nosi ime čuvenog pesnika Branka Radičevića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com