Obrazovanje

Osnovci talentovani za glumu dobili svoje odeljenje

PRVA NIŠKA GIMNAZIJA STEVAN SREMAC UPISUJE NOVO SPECIJALIZOVANO ODELJENJE

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ upisuje novo specijalizovano odeljenje – odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost. Pored filološkog, bilingvalno-nemačkog i specijalizovanog odeljenja za istoriju i geografiju, ovo je četvrto specijalizovano odeljenje za talentovane učenike u našoj školi.

“Tako, osnovci, mali maturanti, koji se uveliko spremaju za upis u srednju školu a talentovani su za glumu, režiju, filmsku i pozorišnu umetnost, scenografiju, montažu, fotografiju, muzičku umetnost, horsko pevanje, mogu da konkurišu za upis u novo specijalizovano odeljenje koje otvara Prva niška gimnazija „Stevan Sremac““, kaže profesorka Zorica Milenković iz Tima za promociju Prve niške gimnazije Stevan Sremac.

Svoju kreativnost i talenat učenici će naročito razvijati na časovima specijalizovanih predmeta, kao što su Scenske umetnosti i Audio-vizuelne umetnosti.

foto: Gimnazija „Stevan Sremac“

“Ovi predmeti se sastoje iz velikog broja praktičnih vežbi na kojima će usavršavati svoje umetničke veštine koje će kasnije koristiti tokom daljeg školovanja i karijere”,dodaju u ovoj niškoj gimnaziji.

Prijavljivanje za prijemni ispit potreban za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost trajaće od 12. do 16. aprila.

Prijemni ispit za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost sastoji se od testa iz opšte kulture.Test sadrži pitanja iz predmeta Srpski jezik i književnost, Istorija, Likovna kultura i Muzička kultura. Na sajtu gimnazije nalazi se i primerak testa sa prijemnog ispita iz prošle godine tako da kandidati mogu da vide kako test izgleda i adekvatno se pripreme.

foto: Gimnazija „Stevan Sremac“

Polaganje prijemnog ispita za odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost je 16. maja 2021. godine.

Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita, kao i konsultacije sa profesorima, biće izvedene u aprilu.

Prijavljivanje za pripremnu nastavu vrši se preko mejl adrese: pripremnanastavapngss@gmail.com.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button