Sport

“OSNOVCI” BLISTALI NA TAKMIČENJU CENTRALNE SRBIJE: Dva pehara i pet medalja

U konkurenciji 156 mladih šahista, 57 u ženskoj i 99 u muškoj konkurenciji, na Kadetsko-omladinskom festivalu Šahovskog saveza Centralne Srbije, najuspešnije članovi Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” iz Niša osvojili su dva pehara i pet medalja, 2 zlatne, srebrnu i 2 bronzane, po čemu su i dalje jedan od najuspešnijih kadetskih klubova u Centralnoj Srbiji, a jedinstveni su i po tome što u svojim redovima jedini imaju dve prvakinje Centralne Srbije.

Turnir je održan u Zajačaru od 14.do 17.februara, a klub “Osnovac” je nastupao sa devet mladih šahista koje je predvodio trener Igor Lukić, međunarodnim šahovskim sudijom.

Kadetska prvakinja Centralne Srbije do 14. godina postala je Anđela Dinić, koja je
zabeležila sve pobede u svojoj konkurenciji i još jednom pokazala da je bez premca u tom uzrastu. Pored nje, blistala je i Andrea Pavlović, osvojivši titulu kadetske prvakinje Centralne Srbije do 16. godina. Andrea je ujedno osvojila i bronzanu medalju u grupi do 20. godina, koja je igrana kao Omladinsko prvenstvo Centralne Srbije.

Srebrnu medalju i drugo mesto u konkurenciji do 14. godina, u svom debitantskom nastupu na Kadetskom prvenstvu Centralne Srbije, osvojio je Uroš Kostadinović, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji takmičenje završio bez poraza i još jednom pokazao svoj blistavi talenat.

Bronzanu medalju i treće mesto u grupi do 16. godina osvojio je Nikola Lukić, koji je ujedno bio i peti u omladinskoj konkurenciji.

“I ostali takmičari iz našeg kluba ostvarili su zapažene rezultate u svojim kategorijama, a ujedno su svi izborili plasman na Kadetsko prvenstvo Srbije, koje će se održati u periodu od 26. aprila do 05. maja ove godine”, kaže trener Igor Lukić. “Naši takmičari su još jednom na izuzetan način predstavili najbolji kadetski klub u Centralnoj Srbiji u poslednje četiri godine, a samim tim i naš grad”.

Iva Milenković je na ovom takmičenju u kategoriji do 14 godina bila četvrt kao i Andrija Pavlović u katogoriji do 16 godina. Vuk Ignajtović je u katogoriji do 10 godina zauzeo sedmo mesto, a Jovan Lukić je u kateogoriji do 16 godina osmoplasiran.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close