Sport

OSNOVANA BALKANSKA GIMNASTIČKA FEDERACIJA

Veličković: Sigurno je da će ubuduče postojati i redovno gimnastičko prvenstvo Balkana

Deset nacionalnih gimnastičkih organizacija osnovalo je, na skupu održanom u Istanbulu, Balkansku gimnastičku federaciju (BGF).

Na ovom događaju, od istorijskog značaja za dalji razvoj gimnastike na Balkanu, Srbiju je predstavljao dr Saša Veličković iz Niša, predsednik GSS.

„Očekujemo da će Balkanskoj federaciji pristupiti više od 20 država sa Balkana i iz neposrednnog susedstva, onako kako je to učinjeno i u atletici. Cilj nam je da gimnastičarima svih uzrasta sa ovog prostora omogućimo širi prostor za međusobnu saradnju i napredovanje kroz takmičenja, kampove i druge različite aktivnosti. Sigurno je da će ubuduče postojati i redovno gimnastičko prvenstvo Balkana“, rekao je Veličković za Niške Vesti.

Osim Srbije, među osnivačima BGF su Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Turska. Za prvog predsednika izabran je Suat Selen (Turska), a za potpredsednike Ištvan Karačonji (Mađarska) i Mario Možnik (Hrvatska).

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com