Društvo

Osmomartovski bazar u centru grada (FOTO)

U susret Danu žena, u centru Niša, otvoren je bazar proizvoda narodne radinosti. Na tezgama koje se protežu duž šetališne zone od Spomenika oslobodiocima do početka Tvrđavskog mosta, može se pronaći roba za svačiji ukus i svačiji džep.

Prirodno saksijsko cveće, aranžmani suvog cveća, heklane stvari od konca i vunice, slike, posuđe od drveta, grnčarija, nakit, odeća, ukrasni predmeti, svilene bombone i liciderska srca.

Tek što je bazar otvoren, a interesovanje prolaznika je ogromno i od jutra do večeri su gužve. Prometno je mesto, pa svraćaju i Nišlije, ali i mnogi turisti. Najviše je turista iz Bugarske, i njima su najinteresantniji suveniri, pre svega čokanjčići za rakiju, sa simbolima Srbije.

Cene su pristojne, tako da se za par stotina dinara ovde može kupiti neki poklon za dragu osobu, ili pazariti neki interesantan komad za uređenje kuće i dvorišta.

Heklani podmetači za čaše, komplet od šest komada, košta 200 dinara, a jedan komad je 50 dinara. Minđuše su od 100 do 250 dinara, manje licidersko srce je 200 dinara, a najmanje čokanjče je sto dinara.

Bazar će trajati do subote, 11. marta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com