Društvo

Osmaci od danas biraju treći predmet za završni test

Učenici osmog razreda od danas pa do 29. decembra, mogu, preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi, da se izjasne koji će, od ponuđenih pet predmeta, raditi kao treći na završnom ispitu.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je kazala da su to biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, saopštio je njen kabinet.

“Od 22. do 26. januara 2024 učenici mogu proveriti svoj izbor na portalu Moja srednja škola ili neposredno u školi”, kazala je ona.

Ukoliko se predomisle, kako je dodala, odnosne žele da promene predmet koji će polagati na trećem testu, to mogu da urade  29. i 30. januara 2024.

“Konačno izjašnjenje učenika o predmetu koji će polagati na probnom završnom ispitu biće objavljeno 1. februara 2024.”, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, u školskoj 2023/ 2024 probni završni ispit biće održan 22. i 23. marta dok će završni ispit u toj školskoj godini biti održan 17. 18. i 19. juna.

“Novina je što će učenici imati mogućnost da i u periodu od 8. do 11. aprila donesu konačnu odluku iz kojeg će predmeta raditi treći test na završnom ispitu”, istakla je ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com