DruštvoKultura

Oslikaj hrabrost: Javni konkurs za umetnike i muraliste

Neformalna grupa Speak up uz podršku Lokalne fondacije Niš poziva umetnike, muraliste i sve one koji žele da doprinesu ulepšavanju grada Niša da se prijave na konkurs za oslikavanje murala. Tema konkursa je Povećanje bezbednosti i uređenje javnih prostora.

 

„Zamislite da šetate gradom i naiđete na jedan deo grada, jedan prolaz, jednu ulicu zbog kojih često osećate strepnju, strah. Prolazeći tamo, ne znate da li ste sigurni i da li je bezbedno proći. A sada zamislite osvetljeni prolaz u kojem se nalaze šarenoliki murali, pored kojih želite da zastanete, slikate se ili samo uživate u svežim bojama koje krase zidove. Ako vam se dopada ovakva vrsta promene konkurišite svojom kreativnom idejom ili podstaknite druge da urade isto“ poručuju iz grupe Speak up.

 

Tri pobednička rešenja biće nagrađena poklon vaučerima u prodavnicama „Tehnomanija“ u vrednosti od 11.000 do 20.000 dinara i imaće priliku da svoje ideje oslikaju na fasadama kuća u Milojevoj ulici u Nišu. Za oslikavanje odabranih murala biće obezbeđeni tehnički i bezbedonosni uslovi za izvođenje, kao i potreban radni materijal.

 

Radove dostaviti u PDF/JPEG formatu ili u formi skice na adresu: oslikajhrabrost@gmail.com. Rok za slanje ideja je 15. avgust. Pri izradi ideje umetnici se mogu voditi sledećim ključnim rečima: Sloboda, snaga, zaštita, mir, svetlost, sjaj.

Obaveze i odgovornosti:

Učestvovanjem u procesu, učesnici zadržavaju potpuno autorsko pravo na svoja dela, ali isto tako dozvoljavaju organizatorima prava korišćenja. Odabrani autor/autorka se obavezuje da završi oslikavanje murala u okviru utvrđenog roka, ističu organizatori.

Ideje i skice sa vulgarnim izražavanjem, bilo kakva vrsta rasizma, nacionalizma, kao i radovi sa negativnom konotacijom neće biti razmatrani.

Članovi komisije: Eško Kurtić (umetnik), Milena Anđelković (umetnica), Ivana Savić (magistar umetnosti), Jelena Rudić (Fabrika umetnika)

Za više informacija, skicu fasade i detalje pisati na adresu:  oslikajhrabrost@gmail.com 

„Umetnost nijje ono što vidiš, već ono što učiniš da vide drugi“ – Edgar Degas

Neformalna grupa „Speak up” jedna je od sedam podržanih na prvom konkursu Lokalne fondacije Niš u 2021. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com