Ekonomija

“Oskar kvaliteta 2019.” niškoj kompaniji “Resor”

Kompanija “Resor” iz Gadžinog Hana ovogodišnji je dobitnik “Oskara kvaliteta”, priznanja koje se dodeljuju u okviru 28. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti, a kojim se obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta.

Ova niška firma ponela je titulu šampion izvrsnosti u 2019. godini u kategoriji realnog sektora. Osim Resora, u isto kategoriji priznanje je dobila i Opšta bolnica “Medigrup” iz Novog Beograda i “Beohemija” iz Beograda.

“Nagrada prija, ali i obavezuje da se i u budućem periodu radi što kvalitetnije i bolje. Trudićemo se da i nadalje budemo konkurentni na tržištu, a to možemo samo ako nastavimo ovakvim tempom, odnosno da pratimo trendove i usavršavamo naše proizvode”, istako je Branislav Mihajlović generalni direktor “Resora”, kompanije koja svoje proizvode već uveliko izvozi u zemljama Evropske unije.

Priznanja je dolelila Fondacija za kulturu kvaliteta i poslovnu izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede. Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost dodeljuje se po 25. put, ove godine u tri kategorije – realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Republike Srbije.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Кoviljača” aposlutni je pobednik u kategoriji javnog sektora, dok su nagrade za izvrsnost u istoj kategoriji dobili Veterinarski specijalistički institut “Jagodina” i beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”. U trećoj kategoriji, organizacija van teritorije Srbije, titula šampion izvrsnosti je pripala kompaniji “13. Jul plantaže” iz Podgorice i preduzeću “Jordan kastings” iz opštine Gradačac iz BiH.

Nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” dodeljuje se već četvrt veka kompanijama u Srbiji koje unapređuju svoje poslovne procese, a vrednovanje postignutih rezultata obavlja se na osnovu devet kriterijuma.

Aleksandar Starčević, pomoćnik ministra privrede u Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda, rekao je da se korišćenjem novih standarda, koji su usklađeni sa evropskim, omogućava konkurentnost naših preduzeća na svetskom tržištu i njihov izlazak van granica zemlje.

Кroz prikazivanje najboljih primera dobrog poslovanja u praksi, i drugim kompanijama u Srbiji pokazuje se gde one mogu da usmere svoje investicije i strateške odluke kako bi se unapredio poslovni ambijent u zemlji, rekao je Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost u PКS.

Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvalitet i izvrsnost kaže da tržište, kako globalno tako i domaće, postaje sve jače, posebno kada je reč o konkurenciji, što od kompanija zahteva visoke međunarodne standarde u poslovanju.

Nagrada predstavlja snažan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti organizacija i podsticaj razvoju ukupne klime za unapređenje poslovanja, a dodeljuje se za ispunjenje veoma zahtevnih kriterijuma nakon učešća na konkursu, kao neutralna i nezavisna nagrada, koja se osvaja isključivo na osnovu ostvarenih rezultata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com