Promo

OSAM VAŽNIH STVARI koje su bitne za izbor pločica – AQUA CASA

Što se tiče izbora pločica za enterijer kuće ili stana, možda je teško znati odakle početi. Evo nekoliko ključnih smernica i saveta od Aqua Casa tima, za olakšavanje odabira.

1. Pre nego što počnete

Razmislite o stilu svog doma. Pregledajte časopise ili na internetu pogledajte kataloga proizvođača da biste pronašli slike pločica koje vam se sviđaju ili uklapaju u vaš enterijer. Ne protivite se stilu svog doma – umesto toga, radite s njim.

2. Veličina pločice

Pločice malih veličina su obično pogodne za male stambene prostore kao što su manje kuhinje, manja kupatila ili toaleti, dok su pločice velikih dimenzija namenjene velikim prostorijama koje sebi dozvoljavaju megalomanski izgled.

Ceramica Vila Albaro, serija Monocolor 10×20

3. Veličina prostorije

Velike pločice čine da soba izgleda veće i prostranije. Korišćenje podnih pločica na zidovima učiniće da prostor deluje privlačno i lepo, ali na podu ne možete koristiti zidne pločice. Podna pločica ima tvrđu glazuru i izrađena je od tvrđih materijala kako bi izdržala sva opterećenja. U maloj sobi, pločice svetlih boja učiniće da prostor izgleda veće. Ako imate veliku sobu, imate više mogućnosti; možete birati od svetlih do tamnih pločica.

Pločica Halcon, serija Kingdom 60×120

4. Boja

Uzmite u obzir opšti osećaj koji želite da postignete u prostoriji koju postavljate pločicama – spokojan i opuštajući ili ćudljiv i atmosferski? Ako nemate područje sa karakteristikama, poput velike vlage, pločice obično nisu fokus prostorije, ali mogu dopuniti druge dizajnerske karakteristike prostorije. U kupatilu biste možda želeli opuštajuće okruženje, zato odaberite boje koje se dobro spajaju. U kuhinji biste možda želeli živahniju opciju, pa odaberite boje koje su kontrastne.

Pločice Kale, serija Bold decor 17,5×20

5. Fuga

Ne zaboravite na važnost odabira prave boje fuge. Kontrastna fuga naglasiće linije i dizajn, dok će fuga u komplementarnoj boji kao pločica dati suptilan efekat. Uverite se da su vaša fugovana područja zapečaćena kako biste sprečili mrlje.

Pločice Halcon, serija Derby 45×45

6. Tekstura

Bez obzira da li ćete odabrati mat ili poliranu završnu obradu, lični je izbor. Glazirana pločica se lako čisti, jer kao prirodna pločica od terakote nema glazuru i potreban joj je pečat da bi se zaustavilo nastajanje mrlja.

Pločice StarGres, serija Bosque 15,5×62

7. Prirodno svetlo

Sjajna pločica će odgovarati tamnom prostoru jer odražava više svetlosti, kao i svetlija boja.

Pločice Click, serija Onix 25×75

8. I na kraju…

Uverite se da, bilo koje pločice koje odaberete za jednu prostoriju budu u skladu sa ostatkom stila vašeg doma. Veliki izbor svih vrsta pločica i pratećeg materijala za iste, možete pronaći u Aqua Casa salonima keramike u sledeća tri grada: Niš, adresa: Bulevar 12. Febuar br. 54; Loznica, adresa: Šabački put br. 57B i Beograd, adresa: Bulevar vojvode Mišića br. 41.

Dobrodošli!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button