Hronika

Osam godina zatvora za Dejana Mitića

Viši sud u Nišu izrekao je Dejanu Mitiću (27) iz Brzog Broda kaznu od osam godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Roditelji žrtve, nezadovoljni presudom, traže promenu zakona jer smatraju da je osam godina nedovoljna kazna za ovakve slučajeve.

Mitić je 8. avgusta prošle godine u ulici Srpskih junaka u Niškoj Banji izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao dvadesetogodišnji Stefan Kocić.

Vozeći nedozvoljenom brzinom, neregistrovanim automobilom „BMW“ i bez vozačke dozvole Mitić je udario u nesrećnog mladića dok je čoveku koga nije poznavao, pomagao da promeni gumu. Ustanovljeno je da je Mitić u trenutku nesreće u krvi imao čak 2,33 promila alkohola, te da je bio i pod dejstvom kokaina, zbog čega nije mogao da bezbedno upravlja vozilom.

Obrazlažući odluku, sudija Tamara Savić je reč o maksimalnoj kazni koju Krivični zakon propisuje za ovo delo i ukazala da na strani optuženog postoji niz otežavajućih okolnosti.

Na prvostepenu presudu pravo žalbe u roku od 15 dana imaju i odbrana i tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pod alkoholom i kokainom, bez dozvole je SVESNO seo u automobil! Zašto se ovo ne kvalifikuje kao ubistvo??!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com