Obrazovanje

OŠ “Desanka Maksimović” napravila sopstvenu platformu za učenje

Nastava na daljinu u OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu

Nakon uvođenja vanrednog stanja i obustave nastave u školama, OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu organizovala je nastavu na daljinu oslanjajući se na sopstvene resurse, istakao je direktor te škole Miloš Bojanić.

Naime, dok se većina škola oslanja na već postojeće platforme za učenje, ova škola je napravila sopstvenu platformu i aplikaciju za učenje na daljinu na sajtu škole.

“Na taj način učenici mogu sve materijale za učenje da pronađu na jednom mestu. Nastavni materijali su sortirani po razredima i predmetima, a pristupom ovoj platformi, učenici dobijaju i savete stručnih saradnika o učenju na daljinu, organizaciji radnog dana, prilagođavanju novim uslovima, čime je zadovoljen i obrazovni, ali i vaspitni aspekt nastavnog procesa”, ističu u ovoj školi.

Učenici i roditelji su veoma zadovoljni ovim načinom organizacije nastave, o čemu svedoči da je samo za dva dana zableleženo oko 5000 pristupa sajtu škole.

Autor aplikacije je nastavnik informatike i računarstva Filip Кlain, a dobroj organizaciji nastave u vanrednim uslovima doprinosi i izvanredna saradnja među nastavnicima i učiteljima u okviru stručnih veća i aktiva.

Nakon SMS servisa, aplikacije koja obezbeđuje obaveštavanje roditelja o dolasku učenika u školu, ova škola pokazala je da vrlo kvalitetno može da radi i u vanrednim uslovim

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com