Društvo

OŠ “BRANKO MILJKOVIĆ”: Petica za humanost

Učenici i nastavnici Osnovne škole ,,Branko Miljković“ ovu kalendarsku godinu ispraćaju na najplemenitiji način. Sve predpraznične aktivnosti učenici škole su posvetili humanitarnim akcijama. Sakupljanje školskog pribora za učenike slabijeg socijalnog statusa, slatkiša i igračaka za novogodišnje paketiće, organizacija prodajne izložbe čestitki i ukrasa, samo su neke od aktivnosti koje su inicirali učenici.

,,Drago nam je da su naši nastavnici i učenici razumeli potrebe drugih i svoju humanost iskazuju na ovakav način. Najrevnosniji su bili učenički timovi koji su pokazali da su pravi lideri među svojim vršnjacima jer su njihove inicijative prihvatili svi, nastavnici, učenici i roditelji”,  ističe direktorka škole Tijana Ranđelović.

Ova škola je poznata i po tome što jedina u gradu izvodi nastavu u kliničko-bolničkim uslovima deci koja su na bolničkom lečenju, a uz odobrenje i uz veliku podršku Ministarstva prosvete. I taj rad je human i pun razumevanja, rad koji podržava to da svako dete ima jednako pravo na obrazovanje i jednake šanse za uspeh. Podrška u učenju, organizacija nastave, obilasci i praćenje napredovanja malih pacijenata sastavni su deo ovakvog rada.

,,Naš rad je prepoznatljiv, nastava se odvija planirano i u kontinuitetu, ali ono što nas je posebno ove godine oduševilo je da je kod učenika naše škole probuđena svest o razumevanju, pomaganju i pre svega prihvatanju. Naš Vršnjački tim obradovao je novogodišnjim paketićima decu u Sigurnoj kući, Učenički parlament pripremio je poklone za učenike na bolničkom i kućnom lečenju. Učenici se uče kako da participiraju u društvu i postanu budući građani koji su puni odgovornosti za uređenje života i rada u svojoj sredini“,  kaže direktorka.

U školi ističu da se narednih dana organizuje prodajna izložba novogodišnjih ukrasa, a da će učenici od sakupljenog novca uređivati školu i pomoći učenicima kojima je podrška i pomoć neophodna.

Nisu zaboravljeni ni učenike u izdvojenom odeljenju u Suvom Dolu koje su vršnjaci iz Niša iznenadili novogodišnjim poklonima.

Da će se ovakve akcije u školi nastavljati obećavaju u školi, a nasmejana i puna srca njihovih đaka koji umeju i te kako da pomognu pokazuju da će pozitivna i humana atmosfera ove škole sa Trošarine naći put do dece i ljudi i učiniti im Novu godinu lakšom, srećnijom i spokojnijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com