Društvo

ORO održao koncert za pamćenje

Ovacijama i višeminutnim aplauzom publika je minule subote ispratila sa pozornice Doma Vojske Srbije igrače Akademskog folklornog ansambla „Oro“ koji su učestvovali u tradicionalnom godišnjem koncertu tog ansambla.

Na bini su zaigrali svi članovi ansambla „Oro“ – pripremni, dečiji, omladinski i prvi, a publika je puna dva sata imala priliku da uživa u igrama iz različitih krajeva Srbije, i da upozna sa starim običajima vezanim za praznik „Lazarice“.

Igre iz Bele Palanke, iz Mačve, iz okoline Bujanovca, iz Gornjeg Visokog samo su deo onoga što su prikazali igrači ansambla „Oro“ u pratnji Velikog narodnog orkestra.

Direktorka Studentskog kulturnog centra Dragana Petković podsetila je tom prilikom da „Oro“ ove godine obeležava 60 godina postojanja i da će osim godišnjim koncertom taj zanačajan jubilej biti obležen i mnogim drugim manifestacijama.

Petković je najavila da će tokom narednih meseci biti održan koncert prvog ansambla „Oro“ i da će ansambl biti domaćin tradicionalog Medjunarodnog studentskog festivala folklora.

Ona je istakla da je ansambl „Oro“ za svoj rad i nastupe ove godine dobio najviše priznanje grada Niša – nagradu „11. januar“ Godišnji koncert Akademskog folklornog ansambla „Oro“ održan je povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com