DruštvoZdravlje

ORL klinika UKC Niš dobila novi aparat za sterilizaciju instrumenata

Zahvaljujući resornom Ministarstvu zdravlja i uprave UKC Niš – ORL klinika Univeritetskog kliničkog Centra dobila je novi aparat najsavremenije generacije za sterilizaciju instrumenata švajcarske kompanije BeliMed.

Direktor klinike za bolesti uva, nosa i grla, prof. dr Dušan Milisavljević ističe da ovaj aparat omugućava bolji kvalitet,  ali i olakšava brzinu strelizacije instrumenata što doprinosi bržoj organizaciji rada.

Foto: Aparat za sterilizaciju instrumenata najsavremenije generacije, donacija Svajcarske kompanije
Prof. dr Dusan Milisavljevic, direktor ORL klinike UKC Nis

“Zahvaljujući ovom aparatom bićemo sigurni u kvalitet i način sterilizacije naših instrumenata, imajući u vidu da je poslednji aprat koji je bio namenjen za te namene bio dosta star i često se kvario, što je izazivalo probleme u organizaciji rada”, objašnjava Prof. dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike UKC Niš.

Prof. dr Milisavljević ističe da je aparatom lako rukovati i da su svakako na dobitku pacijenti i građani jugoistočne Srbije. Novi aparat za sterilizaciju upotpuniće nove hirurške instrumente i kompatabilan je sa novom opremom, dobijenom od resornog Ministarstva zdravlja i donatora u poslednje četiri godine. Na taj način biće kompletirana hirurška sala najnovijim instrumentima, samim tim i višim kvalitetom zdravstvenih usluga, kaže dr Milisavljević.

ORL klinika UKC Niš opremila se najsavremenijom opremom

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com